• Kvalifikácia do okresného kola v stolnom tenise starších žiakov - 11.1.2019

          • Dňa 11.1.2019 sme na našej škole privítali žiakov z Beňadova a CZŠ Námestovo, aby aj spolu s našimi chlapcami odohrali kvalifikáciu do okresného kola v stolnom tenise. Víťazom a postupujúcim do okresného kola sa napokon stalo družstvo starších žiakov z CZŠ Námestovo. Gratulujeme!

          • Mimoriadne voľno z dôvodu kalamitnej situácie

          • Riaditeľka  Základnej školy s materskou školou Mútne 224 poskytuje v zmysle Vyhlášky MŠ SR č.122/1992 Zb. z 20.februára 1992 o organizácii školského roka v ZŠ a SŠ  § 5 ods.1 mimoriadne voľno pre žiakov a učiteľov ZŠ a MŠ z dôvodu kalamitnej situácie (neustále husté sneženie) na dni 17.01. – 18.01.2019 (dochádzajúci vyučujúci a žiaci sa nemôžu načas dostaviť na vyučovanie z dôvodu neupravených komunikácií, ktoré sú v správe VÚC.)

          • Správne držanie tela - 18.-19.12. 2018

          • Mnohí z nás vedieme hektický život, kde na kontrolu správneho držania tela pri chôdzi, stoji, v sede …akosi zabúdame.Udržať telo v pevnej a vzpriamenej pozícii má veľký význam pre naše pohodlie a zdravie. Jednou z najčastejších chýb pri držaní tela je narušená rovnováha – pevnosť a pružnosť svalov – a z toho vyplývajúce nesprávne postavenie chrbtice a panvy. O tomto a ešte viac, porozprávala žiakom 1.-9. ročníka deviatačka Erika Trajována svojej  prezentácii „Správne držanie tela“ počas dvoch dní 18.-19.decembra 2018.Spolu so svojimi asistentkami – spolužiačkami Sabinou Vraňákovou a Evou Paterkovou názorne predvádzala polohy  nesprávneho držania tela v sede pri práci s počítačom, pri písaní, čítaní a v stoji. Upozornila žiakov na správne dvíhanie nákladov, či ich nosenie. Na záver predviedli žiakom aj  niekoľko strečingových cvikov zameraných na posilnenie svalov chrbta a brucha, ktoré si postupne po triedach všetci žiaci  spoločne s nimi zacvičili.