• Vianočná latka - 12.12.2023

          • Každý rok pred Vianocami sa koná v Oravskej Polhore súťaž v skoku do výšky žiakov a žiačok a ani tento rok tam nechýbali žiaci našej školy. Všetci predviedli veľmi pekné výkony a traja z nich- Lenka Tomašáková, Mária Tomašáková a Cyprián Jurčák si odniesli bronzové medaily, každý vo svojej kategórii. Gratulujeme a všetkým žiakom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

          • FLORBAL

          • Naši mladší žiaci obsadili na okrese krásne druhé miesto. Najskôr porazili Rabču 6:0. Potom zvítazili nad Lokcou 7:0. Vo finále nestačili na domáce Zakamenné, ktorému vo vyrovnanom zápase podľahli 3:1. V zápase o zlato sme nepremenili vyložené šance ani samostatný nájazd. Výborný kolektívny výkon podčiarkol brankár Šimon, v obrane spoľahlivo zahrali Matej s Cypriánom. V útoku tradične rýchle tykadlá Jozef s Filipom. Vo finále bolo cítiť výškovú a fyzickú prevahu domácich. Naše sršne musia trocha podrásť a pribrať )).

          • Svätý Mikuláš - 6.12.2023

          • V stredu 6.12 zavítal na našu školu sv. Mikuláš so svojimi pomocníkmi, milými anjelikmi. Deti sa ho nevedeli dočkať, pripravili si pre neho krátky program, v ktorom mu zarecitovali, zatancovali i zaspievali. Mikuláš ich odmenil sladkými dobrotami,  poďakoval a pochválil ich. Už teraz sa teší na ďalšie stretnutie!

             

          • OZNAM

          • Dôrazne žiadame rodičov, ktorí vozia svoje deti každé ráno do školy, resp. škôlky, aby dodržiavali  JEDNOSMERNÚ premávku okolo areálu školy (od školskej zastávky smerom k športovej hale).

            Zároveň žiadame o NEVSTUPOVANIE rodičov s vozidlami do areálu ZŠ - ráno ani poobede v čase presunu žiakov na obed alebo ich odchodu domov. 

            Každé ráno aj poobede - zvlásť v tomto zimnom čase - vznikajú nebezpečné situácie, ktoré ohrozujú zdravie a život našich žiakov. Táto situácia tiež komplikuje zimnú údržbu a rovnako, v prípade potreby výjazdu vozidiel záchranných zložiek, nebude možný ich prejazd ku škole.

            Za pochopenie ďakujeme!

            Vedenie ZŠ s  MŠ Mútne

          • Florbalový turnaj

          •  

            Dňa 29.11.2023 naši mladší žiaci postúpili na okres vo florbalovom turnaji. Najskôr porazili húževnatého súpera z Oravského Veselého v pomere 5:0. Presadila sa hlavne prvá päťka. V druhom zápase rovnako vysoko (12:0) zdolali aj druhého súpera  - Slnečnú z Námestova. Gólovo sa presadili všetky tri päťky. Chlapci hrali pekne, rýchlo a kombinačne. Už sa tešíme na nasledujúce zápasy.

          • Posvätenie adventného venca - 29.11.2023

          • Požehnanie adventného venca je znamením nádeje a oslavy toho, ktorý prichádza. Štyri adventné sviece označujú počet adventných nedelí, pričom pribúdanie svetla znázorňuje blížiaci sa príchod Krista, ktorý je svetlom tohto sveta.

          • „ Bubnovačka 2023“

          • Dňa 20. novembra 2023 sa naša škola zapojila do akcie „Bubnovačka 2023“. Myšlienkou je symbolicky bubnovaním upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a pripomenúť v spoločnosti potrebu včasnej prevencie. S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme prehliadať a nevnímať ako niečo, čo sa nás netýka. Preto mottom bubnovačky je „Aby bolo deti lepšie počuť“.

            Prečo bubnujeme práve v novembri? Tento mesiac je mesiacom viacerých dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa:

            18. november – Európsky deň ochrany detí pred sexuálnym zneužívaním,

            19. november – Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí,

            20. november – Svetový deň detí vyhlásený organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa

            Žiaci 1. a 2. stupňa pod vedením triednych učiteľov spoločne bubnovali, čo im ruky a nohy stačili, a tak všetkým ukázali, že deti a ich hlas sú pre nás všetkých dôležité a láska zo strany blízkych je nevyhnutná k tomu, aby mohli prežiť šťastné detstvo.

          • Dôležitý oznam pre rodičov a žiakov

          • Važení rodičia a žiaci, dávame do pozornosti informáciu od MŠVVaŠ ohľadom hrozby šíriacej sa  prostredníctvom komunikačnej platformy WhatsApp. Prosíme Vás o dôkladné preštudovanie priloženého dokumnetu.

             WhatsApp_Hrozba.pdf

             

            V prípade otázok neváhajte kontaktovať vedenie školy, školského digitálneho koordinátora, alebo trednu pani učiteľku.

          • OZNAM - Mlieko do škôl

          • Oznamujeme všetkým rodičom detí/žiakov ZŠ a MŠ Mútne,

            že dňa 08.11. 2023 ( t. j. dnes)

            sa uskutoční výdaj MLIEKA z projektu „Mlieko do škôl“.
            Oproti minulému šk. roku došlo k ZMENE.
            Každé dieťa/žiak bude mať nárok na 2l mlieka / mesiac.
            Mlieko si môžete prevziať ihneď po uverejnení oznamu od 7:45 hod., max. do 15:00 hod. pri Športovej hale.
            Zároveň prosíme o dodržanie stanoveného termínu vyzdvihnutia.

            Ďakujeme za porozumenie.

          • Pasovanie

          • Aj tento školský rok pripravili naši deviataci pasovanie pre prváčikov. Program pasovania sa niesol v rozprávkovej atmosfére dobra a zla. V krajine dobra vládol kráľ, kráľovná matka a víla Janka. V krajine zla vládla Zloriana. Témou programu bolo vyslobodiť vílu Janku zo žalára, aby dobro zvíťazilo nad zlom. Vyslobodiť  vílu mohli len prváčikovia, ktorí museli splniť tri ťažké úlohy a získať pre Zlorianu tri diamanty. Prváčikovia boli veľmi šikovní a úlohy splnili, a tak oslobodili vílu Janku, ktorá ich za odmenu pasovala za právoplatných členov Rozprávkového kráľovstva.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovanie.

          • OLYMPIÁDA SLOVENSKÉHO JAZYKA – školské kolo

          • V dňoch 17. 10. a 23. 10. 2023 sa na našej škole uskutočnil 16. ročník školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, zúčastnilo sa ho 16 žiakov 8. a 9. ročníka.  Olympiáda zo slovenského jazyka je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov základných škôl, je organizovaná ako postupová súťaž a je vyhlasovaná každoročne. Jej cieľom je prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov základných škôl v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a zvýšiť záujem o slovenský jazyk a literatúru.

            Súťaž bola rozdelená do niekoľkých častí: práca s textom – online test (25 bodov), transformácia textu (15 bodov),  rétorika na tému Migrácia vtákov (15 bodov). Žiaci mohli spolu získať maximálne 55 bodov.

            Výsledky boli nasledovné:

            1. miesto: Rozália Bugajová (9.B) – 51 bodov
            2. miesto: Marko Kapičák (9.A) – 49 bodov
            3. miesto: Matej Serdel (8.A) – 46 bodov

            Úspešnými riešiteľmi boli:

            Sofia Sára Tisoňová (46 bodov), Magdaléna Olašáková (45 bodov), Matej Holubjak (43 bodov), Lucia Maláková (42 bodov)

            Do okresného kola postúpila Rozália Bugajová, budeme jej držať palce!!!

             

          • Exkurzia Spišská Kapitula

          • 23.10.2023 sme sa s našimi šiestakmi zúčastnili exkurzie na Spišskú Kapitulu. Cestu sme začali modlitbou a požehnaním od pána kaplána. Po príchode na Spiš nás čakali naši mladí diakoni Marek a Dávid. Previedli nás celým kňazským seminárom, predstavili nám denný harmonogram všetkých bohoslovcov, ukázali nám kaplnku sv. Jána Nepomuckého i kaplnku zasvätenú biskupovi Jánovi Vojtaššákovi. Videli sme biskupský úrad i honosnú Katedrálu sv. Martina. Pred spiatočnou cestou sme dostali diakonské požehnanie.

          • Šarkaniáda 12.10.2023

          •  

            Ako každé ročné obdobie, aj jeseň má svoje čaro. Na spríjemnenie dní sme spolu so žiakmi 1. stupňa uskutočnili akciu s názvom Šarkaniáda. Počasie nám prialo a tak sme veselo vyrazili na blízky kopec púšťať šarkanov. Deti predviedli paletu farebných šarkanov od výmyslu sveta a dosýta sa vyšantili. Cieľom nebolo vyhrať, ale zapojiť fantáziu a v neposlednom rade aj príjemne stráviť čas na čerstvom vzduchu.

          • Oznam - súťaž v zbere starých mobilov

          • Opäť pokračujeme v zbere starých mobilov do 15.11. 2023. Najúspešnejší zberač môže získať tablet Samsung!

            Staré mobily odovzdávajte vždy ráno pred vyučovaním p. uč. Martine Rončákovej. Nezabudnite označiť odovzdané mobily svojím menom, triedou a počtom odovzdaných kusov.

          • Farebný misijný október

          • Uplynulý týždeň bol pre žiakov a učiteľov obzvlášť výnimočný, keďže sme chceli vyjadriť solidaritu a spolupatričnosť so všetkými svetadielmi svojim oblečením. Poriadne sme teda prevetrali naše šatníky a každý deň si obliekli príslušnú farbu kontinentu. V pondelok sme prišli oblečení v zelenej farbe charakterizujúcej Afriku, v utorok v červenej farbe symbolizujúcu Ameriku, v stredu sme mali oblečenú farbu Európy – teda bielu farbu, vo štvrtok modrú farbu – Austrália a Oceánia a týždeň sme zavŕšili farbou žltou, teda farbou Ázie. Zároveň nám naše šikovné ôsmačky každý deň počas prvej vyučovacej hodiny predstavili príslušný svetadiel z hľadiska geografického i z pohľadu duchovného života i misionárskej aktivity v danej krajine. Týždeň sme zavŕšili misijnou nedeľou.